Viering Radhastmi op dinsdag 2 september

radharani
 
Ananda-cinmaya-rasa-pratibhavitabhis
Tabhir ya eva nija-rupataya kalabhih
Goloka eva nivasaty akhilatma-bhuto
Govindam adi-purusam tam aham bhajami
 

Ik aanbid Govinda, de oorspronkelijke Allerhoogste Persoonlijkheid Gods, Die in Zijn eigen wereld, Goloka, woont, samen met Radha, Die gelijkenis toont met Zijn eigen spirituele gedaante, Die de verpersoonlijking is van Zijn extatische energie(hladini), die vierenzestig artistieke kwaliteiten bezit, en in gezelschap van Haar intieme metgezellen (sakhis) verwijlt, die verpersoonlijkingen van de expansies van Haar lichamelijke Gedaante zijn, doordrongen en levendig gemaakt door Zijn altijd gelukzalige spirituele rasa. (Sri Brahma-Samhita, vers 37)

Hare Krsna beste vrienden,

Op dinsdag 2 september is het Radhastami, de Verschijningsdag van Srimati Radharani. Je kunt op deze dag vasten tot 12.00 uur ‘s middags. Op deze speciale dag kun je extra chanten en Srimati Radharani plezieren met bhajans.

Hierbij zijn jullie van harte uitgenodigd. Het programma ziet er als volgt uit;

17.00 uur    Guru- en Tulsi puja

17.30 uur    Abhisekh Sri Sri Radha Krishna, pushpanjali, en palna (schommelen)

18.00 uur    Lezing

19.00 uur    Gaura aarti

19.30 uur    Prasadam ( vegetarisch feestmaaltijd)

Voor meer genade kunt u de Sri Sri Radha Krpa Kataksa Stava Raja reciteren.

 

Radhe Radhe en tot ziens!