Japa meditatie, Hare Krsna Mahamantra

Beste vrienden,

Op zaterdag 23 december en zaterdag 30 december verzorgt Vijay Govinda das een Japa seminar oftewel het chanten van de Heilige Namen van Heer Krsna. Het chanten van mantra’s helpt je om je ware natuur naar boven te halen. Mantra’s zijn krachtige sleutels tot harmonie en gezondheid in het leven.

Bent u ook nieuwsgierig naar wat  japa / chanten inhoudt. Wat is het belang eigenlijk hiervan? Kom dan gezellig ook op deze dagen. Neem je familie en vrienden ook mee.

Het programma start om 17.00 uur met Guru en Tulsi puja aansluitend vindt de seminar plaats. U bent van harte welkom!

Het chanten door His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Srila Prabhupada

 

 

Hare Krsna Maha-mantra

 

 Hare Krsna Hare Krsna

Krsna Krsna Hare Hare

Hare Rama Hare Rama

Rama Rama Hare Hare

HARE: de innerlijke liefdesenergie van de Heer

KRSNA: de Al-aantrekkelijke, Allerhoogste Heer

RAMA: God,de bron van alle vreugde

 “O energie van de Heer(Hare), O Al-aantrekkelijke Heer (Krsna)

O Allerhoogste Genieter (Rama), laat me U alstublieft dienen”

 De bovenzinnelijke vibratie door het chanten van de Maha-mantra tot stand komt, is de verheven methode om ons Krsna-bewustzijn te doen herleven.

Het chanten is een geestelijk roepen om de Heer en Zijn liefdesenergie Hare, om de geconditioneerde ziel te beschermen tegen de materiële energie, die Maya (illusie)wordt genoemd.

Sinds onheugelijke tijden verkeren we in de materiële wereld, hoewel we geestelijke zielen zijn, die van oorsprong in de geestelijke wereld thuishoren. Door het chanten wordt ons geestelijke bewustzijn versterkt. Geleidelijk neemt Krsna, als liefdevolle Vader, alle problemen weg van diegene die deze mantra met een oprecht hart chant.

De beste tijd om te chanten is de vroege ochtend, na het douchen en voor het eten. Het wordt aanbevolen de mantra hardop uit te spreken (zonder anderen te storen).

Het gebruik van een gebedsnoer (japa) vergemakkelijkt de concentratie. Het is raadzaam op regelmatige basis te chanten. Bij voorkeur elke dag een vast aantal ronden.

 

iskon logo