Programma op Gaura Purnima 7 maart, Sri Chaitanya Mahaprabhu.

Hare Krsna beste vrienden,

Jay Srila Prabhupada!

Op dinsdag 7 maart a.s. is het Gaura Purnima, de Verschijningsdag van Sri Krsna Chaitanya Mahaprabhu. Deze speciale dag wordt wereldwijd gevierd in alle ISKCON temples.

Op deze zeer speciale dag ben je in de Audarya Dhaam tempel van harte uitgenodigd.

Je mag op deze speciale dag vasten tot zonsondergang.
Tevens kun je ook nootjes, fruit en bloemen meenemen voor de offering.

Heer Chaitanya Mahaprabhu, de speciale avatara voor dit Kali-yuga tijdperk, verscheen in 1486 in Mayapura, Navadvipa in Bengal, ongeveer 100 km van Calcutta. Zijn vader en moeder waren Jagannatha Misra en Sacidevi. Omdat Hij een gouden huidskleur had werd hij Gaura Hari genoemd en omdat Hij bij een nima boom was geboren werd Hij ook Nimai genoemd. Toen de Heer nog een baby was, huilde Hij voortdurend, en wanneer de vrouwen van de buurt hardop ” Hari bol ” riepen stopte Hij met huilen. Daarom klonken de woorden Hari bol” altijd in het huis.

Al op zijn 10de was Hij heel erg geleerd. Op zijn 15de trouwde Hij met Laxmidevi en na haar heengaan met Visnupriya. Op zijn 17de nam Hij initiatie van Isvari Puri. De Heer begon te prediken in Navadvipa en vroeg Zijn metgezellen en volgelingen om het Krsna bewustzijn te verspreiden. Om dit nog beter te kunnen doen nam Hij op Zijn 24ste sannyasa. Hierna reisde Hij naar Jagannatha Puri waar Hij 18 jaren verbleef. Daarnaast reisde Hij 6 jaren in andere delen van India, zoals Vrindavana en Zuid- India. Zo heeft de Heer het Krsna bewustzijn en de Maha mantra over heel India verspreid. In 1534, op zijn 48ste, heeft Hij Zijn activiteiten van vermaak beeindigd door te verdwijnen in de murti van Tota-Gopinatha.
In dit tijdperk van Kali is Heer Krsna geincarneerd als zijn Heilige Naam, de Hare Krsna Mahamantra.

Hare Krsna Hare Krsna
Krsna Krsna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Graag tot ziens!

Hare Krsna