Verschijningsdag van Srila Prabhupada – 8 september

Hare Kṛṣṇa beste vrienden,

Op vrijdag 8 september vindt de Verschijningsdag van Srila Prabhupada plaats. Srila Prabhupada is de stichter-acarya van de Internationale Gemeenschap voor Krsna Bewustzijn.

Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada werd in 1896 geboren in Kolkata (Calcutta), India. Zijn spirituele leraar Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Thakura Prabhupada verzocht Srila Prabhupada bij hun eerste ontmoeting in 1922 om de vedische kennis in de Engelse taal te verspreiden. Na de publicatie van drie delen van het Srimad Bhagavatam reisde Srila Prabhupada in 1965 naar de Verenigde Staten van Amerika om de opdracht van zijn spiritueel leraar te vervullen. Toen Srila Prabhupada met een vrachtschip Jaladutta in New York aankwam, had hij nauwelijks geld. Pas na een jaar van grote moeilijkheden, slaagde hij er in juli 1966 in de Internationale Gemeenschap voor Krsna Bewustzijn (ISKCON) op te richten. Tot zijn heengaan op 14 november 1977 leidde hij de beweging en zag haar uitgroeien tot een wereldwijd verbond van meer dan honderd asrama’s, scholen, tempels, instellingen en landbouwgemeenschappen.

Zie onze website voor meer informatie over Srila Prabhupada: http://www.audaryadhaamtemple.nl/srila-prabhupada/

U kunt op deze dag vasten tot 12.00 uur s’middags.

Wees welkom!

Srila Prabhupada ki jaya!!