Rama Navami – woensdag 17 april

Hare Kṛṣṇa beste vrienden,

Op woensdag 17 april vindt Rama Navami, Verschijningsdag van Heer Rama, plaats.

In het tijdperk dat bekend staat als Treta Yuga, verscheen de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods Sri Krishna in Zijn zevende incarnatie als Heer Rama. Als zoon van koning Dasaratha en koningin Kausalaya van Ayodhya, heeft de ideale Heer Ramachandra vele heldendaden verricht. De betekenis van het Rama Navami-festival is dat hoe groot het kwaad ook is, het door het goede moet worden verslagen.

Toegewijden vieren deze dag door te vasten tot zonsondergang (20:44 uur).

Hierbij zijn jullie alvast van harte uitgenodigd om samen deze voorspoedige dag te vieren in Audarya dhaam tempel! De lezing wordt op deze dag gegeven door HG Raghunath Dasa.

Zie onderstaande flyer voor meer info!

Jay Sri Rama !

Hoe kunnen we Rama Navami vieren?

  • Je kunt het spel en vermaak van Heer Sri Rama lezen in het Srimad-Bhagavatam: Canto 9, hoofdstukken 10-11.
  • Je kunt de Hare Krishna Maha-mantra zingen: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare. Grote heiligen leggen uit dat de naam van de Heer niet verschilt van de Heer, en dat we door het chanten van Zijn naam kunnen associëren met Hem en houd Zijn gezelschap. Door Zijn naam uit te spreken roepen wij Zijn aanwezigheid op.
  • Denk dus aan Rama. Lees over Rama. Luister naar Rama. Zing Rama’s naam. Kook een vegetarisch diner ter ere van Rama, bied het Hem met liefde aan en nodig vrienden uit om het geheiligde voedsel (prasadam) te komen eten.
  • Bezoek Audarya Dhaam tempel en associeer met de toegewijden!