Ratha Yatra Rotterdam 2024

Hare Krishna beste vrienden,

Op zondag 18 augustus 2024 vindt de 17e editie plaats van het Ratha Yatra/ “Food for Life” festival op de locatie Binnenrotte in Rotterdam-Centrum, naast metrostation Blaak/ zondagsmarkt.

In het kader van “Food for Life” delen wij op deze dag ongeveer 2000 GRATIS vegetarische maaltijden uit.
 

Ratha Yatra (Festival van strijdwagens) is een van ’s werelds oudste religieuze festivals, oorspronkelijk gevierd in Jagannath Puri. Dankzij de genade van Srila Prabhupada wordt dit festival nu over de hele wereld gevierd!

Op deze dag is Heer Jagannatha (Heer Krishna) samen met zijn oudere broer Baladeva en jongere zus Subhadra voor ons aanwezig in een optocht door de stad van Rotterdam om hun genade op ons te schenken en ons allemaal terug te winnen van de ellendige levensomstandigheden van de materiële wereld.

Om de realisatie van “Heer Jagannatha” festival te garanderen en om alle kosten te dekken, hebben wij opnieuw uw financiële steun hard nodig. Uw donatie is belasting aftrekbaar. Hieronder ziet u de begroting. Als u graag een donatie wilt schenken, dan kunt u het bedrag overmaken naar:

NL31 INGB 0006 259163
T.n.v. Stichting Hare Krsna Kerkgenootschap Rotterdam
O.v.v. Ratha Yatra 2024

Op het Ratha Yatra festival staat Audarya Dhaam tempel als enige met een boekenstand en verkoop van nasi, bami, broodjes, bara etc.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op het Ratha Yatra festival en alvast bedankt voor jullie steun!

Jaya Jagannatha! Jaya Baladeva! Jaya Subhadra!

Over Ratha Yatra:

Ieder jaar vindt de Ratha Yatra plaats, waar miljoenen mensen naartoe gaan om deel te nemen aan het 'festival van strijdwagens'. Het wordt gevierd ter herdenking van Heer Krishna, samen met zijn oudere broer, Balarama, en zijn jongere zus, Subhadra, die Kurukshetra bezoeken ter gelegenheid van een zonsverduistering. Kurukshetra ligt ongeveer negentig mijl ten noorden van Delhi. Het is een bedevaartsoord en er komen nog steeds mensen samen, vooral tijdens de zons- en maansverduistering. Vijfduizend jaar geleden was Krishna de prins van Dvaraka en hij kwam naar Kurukshetra met zijn oudere broer Balarama en zus Subhadra. Zoals we allemaal weten, werd Krishna in Zijn jeugd opgevoed als de pleegzoon van Nanda Maharaja en Yashoda in Vrindavana. Maar later verliet Hij Vrindavana en de mensen daar werden erg ongelukkig. Dus toen Krishna naar Kurukshetra kwam, kregen de mensen van Vrindavana het nieuws en kwamen ze Krishna opzoeken. Srimati Radharani, de meest geliefde persoonlijkheid, verzocht Krishna om terug te komen naar het dorp en trok zijn ratha om hem naar Vrindavana te brengen. Het is een heel extatisch gevoel.

“Iemand die de Ratha Yatra (autofestival) van de Heer ziet en vervolgens opstaat om de Heer te ontvangen, kan allerlei zondige gevolgen uit zijn lichaam verwijderen".