Bhagavad Gita seminar

Ook in 2018 organiseert Stichting Hare Krishna Kerkgenootschap  (Audarydhaam tempel aan de Schiekade 9-C, Rotterdam ) in samenwerking met Vedic College een 2-daagse Bhagavad-gītā seminar. Deze 2-daagse seminar bestaat uit: dag 1 voor beginners en dag 2 vervolg, voor gevorderden.

Bhagavad-gītā seminar voor beginners

Datum: nieuwe datum volgt nog!
Tijd: 12:00 uur tot 15:00 uur
Kosten: gratis

Leerdoelen: achtergronden en essentie van de Bhagavad-gītā en samenvatting van de boodschap van Śrī Kṛṣṇa Bhagavān aan Arjuna.

Bhagavad-gītā seminar voor gevorderden

Datum : nieuwe datum volgt nog
Tijd: 12:00 uur tot 15:00 uur
Kosten: gratis, alleen voor het lesmateriaal vragen wij 10 euro

Leerdoelen: Karma, reïncarnatie, doel van het leven en de subtiele wetten van de materiële natuur.

U krijgt les van een deskundig leraar, die al meer dan 25 jaar les geeft over diverse Geschriften en onderwerpen met betrekking tot Hindoeïsme.

Er is ruimte om vragen over het Hindoeïsme te stellen. De seminar wordt afgesloten met een toets. Degenen die de toets hebben gehaald krijgen een certificaat.

In verband met beperkte aantal plaatsen is aanmelding noodzakelijk. U kunt zich aanmelden bij:

1. persoonlijk in Audarya Dhaam tempel, Schiekade 99 C, 3033 BE Rotterdam

2. per email/telefoon: audaryadhaamtemple@gmail.com/ 06 – 81621277

Voor meer informatie kunt u terecht bij Vedic College, Raghunatha dāsa (BCS)                       06 – 41514858.

 

Wat is Bhagavad-gita eigenlijk:

Bhagavad Gita - Zoals ze is

Op het slagveld van Kuruksetra heeft Śrī Kṛṣṇa Bhagavān, ongeveer 5000 jaar geleden de “Bhagavad-gītā” gesproken tot Zijn vriend Arjuna. Deze Bhagavad-gītā, zoals ze is, werd ontvangen via de opeenvolging van discipelen. His Divine Grace A.C. Bhaktivendānta Swāmi Prabhupāda heeft het boek wereldwijd gepresenteerd.

In 18 hoofdstukken laat Śrī Kṛṣṇa Bhagavān zien hoe je moet prediken. Hij onderzoekt eerst de situatie waarin iemand zich bevind. Hij geeft informatie over lichaam, ziel en karma. Vervolgens geeft Hij informatie over wie God is en hoe je Hem kunt plezieren. Tenslotte geeft Hij aan welke eigenschappen horen bij een materialistische en welke bij een spirituele persoon. Nadat Hij alle kennis heeft gegeven zegt Hij ; denk nu zelf goed na en doe wat je wil.

De Māhābhārata en de Bhagavad-gītā zijn twee bekende boeken uit de Indiase geschiedenis. De Bhagavad-gītā is een onderdeel van de Māhābhārat. Op het strijdveld spreekt Śrī Kṛṣṇa Bhagavān tot Zijn vriend Arjuna de Bhagavad-gītā.

 

 

iskon logo