Bhagavad Gita seminar

Ook in 2024 organiseert Stichting Hare Krishna Kerkgenootschap in samenwerking met Raghunatha Spiritual Academy een Bhagavad-Gita seminar.

Audarya Dhaam organiseert in samenwerking met Raghunatha Spiritual Academy een Bhagavad Gita seminar. Deze seminar bestaat uit 4 lessen.

Data van 2024 volgt nog!

Leerdoelen: Karma, Reïncarnatie, Doel van het leven, Wie ben ik, Wie is God en de subtiele wetten van de materiële natuur.

Je krijgt les van een deskundig leraar, die al meer dan 25 jaar les geeft over diverse Geschriften en onderwerpen m.b.t. Hindoeïsme.

Er is ruimte om vragen over het Hindoeïsme te stellen. De seminar wordt afgesloten met een toets. Degenen die de toets hebben gehaald krijgen een certificaat.

Kosten: Deelname is gratis. Uiteraard mag je op vrijwillige basis een donatie schenken aan de tempel. Dit zijn de gegevens als je een donatie wilt schenken: Stichting Hare Krsna Kerkgenootschap, ING Bank : NL31 INGB 0006 259163

In verband met beperkte aantal plaatsen is aanmelding noodzakelijk. Aanmelden graag per email of telefonisch ; audaryadhaamtemple@gmail.com

06 – 81621277, Narayani devi dasi

Voor meer informatie kun je terecht bij Raghunatha dasa op 06 – 41514858.

Let op: er zijn beperkte plaatsen beschikbaar Het doel van de cursus is om aan de hand van kant en klare onderwerpen meer inzicht te krijgen in de Bhagavad Gita.  De Bhagavad Gita is een autoriteit als het gaat om spirituele wijsheid. Ze is de samenvatting van alle Vedische geschriften.

Een citaat van Mahatma Gandhi: “Uit de Bhagavad Gita put ik voortdurend troost die ik nergens anders kan vinden. Een willekeurig gekozen tekst laat me in de meest tragische omstandigheden weer lachen en als deze omstandigheden geen onwisbare sporen in me hebben achtergelaten, heb ik dat alleen te danken aan het onderricht van de Bhagavad-Gita”.

Wat is Bhagavad-gita eigenlijk:

Bhagavad Gita - Zoals ze is

Op het slagveld van Kuruksetra heeft Śrī Kṛṣṇa Bhagavān, ongeveer 5000 jaar geleden de “Bhagavad-gītā” gesproken tot Zijn vriend Arjuna. Deze Bhagavad-gītā, zoals ze is, werd ontvangen via de opeenvolging van discipelen. His Divine Grace A.C. Bhaktivendānta Swāmi Prabhupāda heeft het boek wereldwijd gepresenteerd.

In 18 hoofdstukken laat Śrī Kṛṣṇa Bhagavān zien hoe je moet prediken. Hij onderzoekt eerst de situatie waarin iemand zich bevind. Hij geeft informatie over lichaam, ziel en karma. Vervolgens geeft Hij informatie over wie God is en hoe je Hem kunt plezieren. Tenslotte geeft Hij aan welke eigenschappen horen bij een materialistische en welke bij een spirituele persoon. Nadat Hij alle kennis heeft gegeven zegt Hij ; denk nu zelf goed na en doe wat je wil.

De Māhābhārata en de Bhagavad-gītā zijn twee bekende boeken uit de Indiase geschiedenis. De Bhagavad-gītā is een onderdeel van de Māhābhārat. Op het strijdveld spreekt Śrī Kṛṣṇa Bhagavān tot Zijn vriend Arjuna de Bhagavad-gītā.

iskon logo