Over ons

Srila Prabhupada

Het was Srila Prabhupada’s missie om het Krsna Bewustzijn op elk continent, en in elk land, elke stad en elk dorp te vestigen. Audarya Dhaam Temple, ISKCON Rotterdam, aan de Schiekade 99 c, is één van de tempels van His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada. De officiële benaming van deze beweging is ISKCON, International Society for Krsna Consciousness, de Internationale Gemeenschap voor Krsna Bewustzijn. In de volksmond staan wij bekend als de Hare Krsna’s.

Op 2 mei 2004 werd deze tempel feestelijk geopend. Elke zaterdag vindt er van 15:00 – 17:30 uur een programma plaats. De tempel wordt door veel mensen bezocht. Het gehele programma bestaat uit het eren van onze geestelijk leraar Srila Prabhupada, Tulsi plant (heilige plant), Lezing door een gastspreker, ceremonie (vereren van Sri Krsna) en als laatste geven wij u een vegetarische maaltijd mee.

Reguliere Programma op Zaterdag:

15:00 uur – Guru Puja

15:15 uur – Tulsi Puja

15:30 uur – Lezing door gastspreker

16:30 uur – Gaura Aarti

17:00 uur – Nrsimha Pranam

17:30 uur – Prasadam 

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten om Krsna bewuste ervaringen op te doen. Zie ook Nieuws en Agenda.

ISKCON kent zeven officiële hoofddoelstellingen:

  1. Het systematisch verspreiden van de ideologie van ISKCON naar de hele wereldgemeenschap en zo veel mogelijk mensen onderwijzen in de technieken van een spirituele levenswijze zodat de onevenwichtigheden in de waarden van het bestaan kunnen worden tegengegaan waardoor werkelijke saamhorigheid en vrede in de wereld tot stand kunnen komen.
  2. Het bevorderen van het Krsna bewustzijn zoals geopenbaard in de Srimad Bhagavad Gita en het Srimad Bhagavatam (ofwel het Bhagavata Purana).
  3. Het dichter bij elkaar brengen en dichter bij Krsna brengen van alle leden van de ISKCON gemeenschap, opdat het gedachtegoed – dat elke ziel een deeltje is van, en een toevoeging is aan de allerhoogste kwaliteit van Sri Krsna ) – zich gemakkelijker kan ontwikkelen in de ISKCON-gemeenschap en bij de gehele mensheid.
  4. Het onderwijzen en aanmoedigen van de sankitanbeweging het gezamenlijk chanten van de heilige namen van God, zoals dit geopenbaard wordt in de leringen van Sri Chaitanya Mahaprabhu.
  5. Het oprichten van een heilige plaats van bovenzinnelijke activiteiten ter ere van de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods voor de ISKCON-leden en de wereldgemeenschap.
  6. De leden dichter bij elkaar brengen met als doel hen een eenvoudige natuurlijke levenswijze aan te leren.
  7. Het publiceren van tijdschriften, boeken en andere geschriften, met het oog op het bereiken van voornoemde doelstellingen.

Steun ons!