World Holy Name

Hare Krsna beste vrienden,

WorldHolyNameWeek2016.

In het kader van de World Holy Name Weeks vinden de volgende activiteiten plaats ;

Zaterdag  13 augustus a.s.  Harinam van 15.00 uur tot 16.30 uur Vertrek strikt om 15:00 uur. Verzamelplaats is voorzijde Rotterdam CS

Zondag 14 augustus a.s. Harinam van 13 .00 tot 14.00u in Den Haag, voorafgaande aan de lezing door Gita Govinda over de kracht van de heilige naam verzamelen op Den Haag CS aan de kant van het Malieveld. Vertrek strikt om 13.00 uur

Hare Krsna!

Voor meer info : Gita Govinda op 0616287239

Een harinama is een processie waarin de toegewijden de heilige namen van Krishna zingen. ‘Hari’ is een van de namen van Krishna en ‘nama’ betekent ‘naam’. Heer Caintanya, de incarnatie van Krishna die ongeveer 500 jaar geleden in India verscheen, leerde ons dat het chanten van de Hare Krishna Maha Mantra:

Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

voor dit tijdperk dè manier om in contact te komen met Krishna (God). Heer Caitanya trok dan ook heel India door terwijl Hij onophoudelijk de Hare Krishna-mantra zong.

In navolging van Heer Caitanya trekken de toegewijden er tegenwoordig in de hele wereld regelmatig op uit om in een stad of dorp de heilige namen van God te zingen. Ze doen dit al dansend en zingend. Waarschijnlijk hebt u ze wel eens gezien in de straten van Amsterdam, maar u kunt ze ook verwachten in Londen, New York, Parijs, Johannesburg,Tokio en alle andere steden ter wereld.

Omdat God absoluut is, zijn Zijn namen niet-verschillend van Hem. Als men dus de naam van God aanroept, is men onmiddellijk met Hem verbonden. Dit is niet alleen de makkelijkste, maar ook de meest vreugdevolle manier om met God in contact te komen.

Kom alsjeblieft! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.