Śrīla Prabhupāda Verdwijningsdag – vrijdag 17 november

Hare Kṛṣṇa beste vrienden,

Op vrijdag 17 november vindt de Verdwijningsdag van Śrīla Prabhupāda plaats. U bent hierbij van harte welkom bij het programma in Audarya dhaam!

Zijn Goddelijke Genade A.C Bhaktivedanta Swami Prabhupāda is de stichter-Acarya van de International Society for Krishna Consciousness (ISKCON). Een grote persoonlijkheid die in opdracht van zijn guru Srila Bhaktisiddanta Sarasvati, de leer van Heer Chaitanya, het Krsna bewustzijn en de Mahamantra over de hele wereld heeft verspreid. Op deze dag staan toegewijden over de hele wereld stil bij de unieke positie van Śrīla Prabhupāda en waarderen ze zijn diepgaande invloed op hun leven door middel van het zingen van de Heilige Naam.

HIS DIVINE GRACE A.C. BHAKTIVEDANTA SWAMI SRILA PRABHUPADA
(1 september 1896 – 14 november 1977)

U kunt op deze dag vasten tot 12:00 uur s’middags.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15:00 uur – Guru en Tulsi Puja
  • 15:30 uur – Abhisekha van Śrīla Prabhupāda
  • 16:00 uur – Kirtan en aansluitend lezing
  • 17:00 uur – Gaura Arati en Nrsimha Pranama
  • 17:30 uur – Damodarastakam (lichtjes offering) en aansluitend Prasadam (vegetarische maaltijd)
  • 18:00 uur – Einde Programma

We hopen u op deze dag te mogen begroeten!

Around the turn of the century, the great spiritual master Srila Bhaktivinoda Thakura made this prediction: “Soon there will appear a personality who will preach the holy name of Hari [Lord Krishna] all over the world.” That personality was His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda. Throughout his life, Śrīla Prabhupāda prepared himself for his great mission, and from his arrival in America on September 18, 1965, to his passing on November 14, 1977—through some seventy books and thousands of letters, interviews, and lectures-he gave the world the holy names of Krishna and the Vedic science of self-realization.

Bhaktivinoda Thakura also wrote a short stanza about the influence that a Vaisnavas (a pure devotee of the Lord) carries in this world even after his passing:

He reasons ill who tells that Vaisnavas die
When thou art living still in sound!
The Vaisnavas die to live, and living try
To spread the holy name around!

So, while it is natural for us to be sorrowful that Śrīla Prabhupāda has passed away, we can know for sure that he will never pass away, for he is “living still in sound.” As he himself said, “I will never die. I will live forever in my books.” In the days and years to come, may everyone come to remember Śrīla Prabhupāda in the same way that he remembered his spiritual master: “He lives forever by his divine instructions, and the follower lives with him.”

https://www.krishna.com/biography-srila-prabhupada