Verschijningsdag van Sri Advaita Acarya – donderdag 15 februari

Hare Krsna,

Vandaag is de dag waarop we die persoonlijkheid eren die Heer Caitanya naar deze wereld heeft laten afdalen, Sri Advaita Acarya. Toegewijden vieren deze dag mede door te vasten tot 12:00 uur s’middags. (Op deze dag vindt er geen tempeldienst plaats).

Sri Advaita Acarya werd geboren in Navagram, Bengalen. Hij is een discipel van Srila Madhavendra Puri en vormt een van de vijf belangrijke persoonlijkheden van de Sri Sri Pancha Tattva: Sri Krishna Chaitanya, Prabhu Nityananda, Sri Advaita, Gadadhar Pandit en Srivasa.
Sri Advaita Acarya is de incarnatie van Sada-Shiva en Mahavishnu.

Advaita Acarya raakte in diepe nood toen hij zag hoe mensen uit onze tijd zich waren gaan overgeven aan extreme zinsbevrediging in plaats van de Heer tevreden te stellen door liefdevolle devotionele dienst. Om de gevallen, geconditioneerde zielen te bevrijden, bad hij maandenlang vurig tot de Heer door zijn shaligram shilas (een steen die Vaishnava’s aanbidden als een vorm van Vishnu) liefdevol te aanbidden met heilige Tulasi-bladeren en Gangeswater. Hij brulde van pijn en riep hardop de Heer aan om alles te manifesteren en te verlichten, geconditioneerd door de vreselijke duisternis van onwetendheid…

Toen hij zijn luide kreet hoorde, verscheen Sri Krishna als Sri Krishna Chaitanya in Mayapur, Bengalen als de zoon van Sri Jagannath Mishra en Saci Devi.

Jaya jaya advaita isvara avatara
krsna avatari kaila jagat-nistara

“Alle eer aan Advaita Prabhu, de incarnatie van de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods. Hij bracht Krsna ertoe om af te dalen en bevrijdde zo de hele wereld.”

Advaita Thakur ki jay!!